Boomstronken efficiënt verwijderen in Den Haag

Boomstronk uitboren in Den Haag, door het gebruik van een smal rupsvoertuig, uitgerust met een stronkenboor.

27 februari 2024 – Den Haag

Harsma draagt bij aan het herstel van groene buitenruimtes in Den Haag, door het uitboren van boomstronken in opdracht van idverde Realistaie. Met ons smalle rupsvoertuig, uitgerust met een krachtige stronkenboor, hebben we talrijke boomstronken verwijderd. Deze aanpak maakt het mogelijk om de boomstronken volledig, of deels uit te boren, om bodem verbetering voor toekomstige aanplantingen te vereenvoudigen.

Vaak bevinden deze boomstronken zich langs drukke wegen en voetpaden, wat het gebruik van groot materieel voor het verwijderen ervan bemoeilijkt en zelfs gevaarlijk maakt. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever hebben we daarom gekozen voor een efficiëntere en tijdbesparende aanpak door het overgrote deel van de stronken te verwijderen met onze stronkenboor.

Door eerst de boomstronken volledig, of een gedeelte weg te boren, is het zelfs mogelijk voor een kleine graafmachine om de resterende wortels te verwijderen. Onze combinatie van een rupsvoertuig en stronkenboor is uiterst compact en heeft een lage bodemdruk dankzij de rupsbanden. De stronkenboor werkt laagtoerig, wat de veiligheid langs geparkeerde auto’s waarborgt zonder dat er resten van de boomstronken wegvliegen.

In tegenstelling tot veel stronkenfreesmachines die slechts tot ongeveer 50 cm onder het maaiveld kunnen reiken, kan onze stronkenboor moeiteloos tot 100 cm diep boren. Ondanks de beperkte diameter van de boor, kunnen we hiermee toch grote boomstronken verwijderen door ze meermaals te uit te boren.

Bij Harsma zijn we trots op onze bijdrage aan het herstel van de groene buitenruimte in Den Haag en willen we de opdrachtgever bedanken voor de prettige samenwerking. Met onze aanpak maken we zwaar werk licht en kunnen we zelfs op plekken komen waar groot materieel niet kan komen. Mocht u ook behoefte hebben aan soortgelijke werkzaamheden, neem dan gerust contact met ons op.

Boomstronk uitboren in Den Haag, door het bruin van een stronkenboor.Boomstronk uitboren in Den Haag, door het gebruik van een boomstronkenboor.

× Hoe kan ik je helpen?