Ruimte maken voor nieuwe bomen

Werkzaamheden in uitvoering met een stronkenfrees in Spijkenisse.

22 maart 2023 – Spijkenisse

Wanneer een boom om wat voor reden dan ook wordt verwijderd en de boomstronk wordt verwijderd d.m.v. een stronkenfrees, hoe mooi is het dan wanneer er ruimte gemaakt wordt voor een nieuwe boom? 

In opdracht van Gemeente Nissewaard, hebben wij op verschillende plaatsen in Spijkenisse boomstronken verwijderd. Na het verwijderen van de stronk, is het houtpulp opgeruimd en de kuilen weer aangevuld met bomengrond. Dit alles hebben wij in één werkgang kunnen doen, dit om de overlast zo veel als mogelijk te beperken. 

De werkzaamheden zijn uitgevoerd met verschillende machines met rupsbanden. Omdat verschillende locaties erg nat waren, konden deze locaties niet te zwaar worden belast. Door correct gebruik van deze machines met rupsbanden, wordt het onnodige schade aan het maaiveld voorkomen. Zo werken wij veilig en uiterst efficient.

De locaties waar de boomstronken zijn verwijderd, worden later weer nieuwe bomen geplant. Er is gekozen om de kuilen, waar de boomstronken hebben gestaan, te verdichten met bomengrond, omdat dit type grond rijk is aan voedingen en organische stoffen. Door een juiste mengeling van compost en grond zal de bomengrond de groei van nieuw geplaatste bomen doen optimaliseren.

Machinaal opruimen van houtpulp in Spijkenisse.Het aanharken van het maaiveld, waar eerst een boomstronk heeft gestaan.

× Hoe kan ik je helpen?